Czy czekolada kinder nadaje się na dietę bezglutenową?
Składniki Kinder Chocolate obejmują:
- Cukier
- Odtłuszczone mleko w proszku
- Tłuszcze roślinne
- Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- Olej maślany
- Emulgator (lecytyny sojowe)
- Aromat
- Wanilina
Kinder Chocolate zawiera lecytynę sojową otrzymywaną z nasion soi.
W związku z tym czekolada Kinder zawiera śladowe ilości glutenu i nie nadaje się do stosowania na diecie bezglutenowej.